Que podem dir del març més atípic del Big Year, sinó de qualsevol març que haguem viscut qualsevol de nosaltres? Tancats a casa des de fa 20 dies per un estat d'alarma declarat per l'arribada d'un virus.
Els totals sumats per cada un dels participants han estat magres, sense poder anar-hi al camp ni a les zones naturals; en un mes, com és març on habitualment s'afegeixen moltes espècies, amb el pas de multitud de migrants i l'arribada dels primers estivals.
Com deim s'han afegit molt poques espècies a la llista, tot i que la majoria de participants passen hores als jardins, balcons o terrasses intentant cobrir el pas de rapinyaires migrants i veient la resta d'ocells.
Cal una menció especial per en Martin, na Mara i Isabella, que per primera vegada en molts d'anys no podran passar els millors dies de la primavera a Mallorca, la seva segona casa, ja que resten confinats a Alemanya i també per el jove Alex Nicoll, que malgrat la seva curta edat ja ha superat les 100 espècies... i això que encara no ha vist les oronelles, tot i les hores de balcó. Ànims Alex, segur que passen oronelles!
Com que només s'ha pogut sortit al camp 12 dies, hi ha poques rareses, les més destacades potser un pinsà mé (
Fringilla montefringilla) en es Capdellà; 18 gavines capnegres (
Ichthyaetus melanocephalus) refugiades a Cala Estància i 1 rasclet pintat (
Porzana porzana) en es Prat de Sant Jordi, on també es segueixen veient les 3 cigonyes que porten ja casi un any i on es varen veure sis un dia.
Si trobau alguna errada o no hem encertat en els apartats que cadascú participa, però ja ens ho anireu dient i així com passin els mesos ho anirem corregint.
Pinsà mé (Fringilla montefringilla) en es Capdellà (Foto: Toni Soler)
3 gavines de cap negre (Ichthyaetus melanocephalus) a cala Estància (Foto: J. Manchado)
Un rasclet pintat (Porzana porzana) al prat de Sant Jordi (Foto: Juanjo Bazán)