dilluns, 4 de maig del 2020

Classificació Big Year Abril 2020

Si març va ser un mes estrany, abril ha sigut totalment atípic, amb tots els participants locals tancats a casa, sense poder sortir i els participants d'altres paisos sense poder venir a Mallorca, tal com tenien previst, per viure a l'illa el mes d'abril, sense dubtes el millor de tot l'any.

Lògicament la gent ha pogut sumar poques espècies, tot i que el confinament no ha estat el mateix per gent tancada al centre de Palma que per altres tancats a una casa de la foravila, o per altres afortunats que per la seva feina han gaudit de autoritzacions per anar-hi a zones molt bones per els ocells.

Per sort, queda la tardor i el Big Year és un tipus de competició on el màxim a sumar es fixe, i excepte 3 o 4 espècies que gairebé només es veuen a la primavera, la immensa majoria es podran veure a la tardor.

Rareses hi ha hagut poques, el més important dos papamosques de collar (Ficedula albicollis), però en els dos casos vists per persones que no participen al Big Year, dels participants potser el més important un Cucui reial (Clamator glandarius) vist a Porto Petro per en Mike Montier, un dels que ha tingut un confinament més difícil, des del seu balcó! una sorpresa important que de repetir.se pot produir problemes per el cor den Mike.

Si trobau alguna errada o no hem encertat en els apartats que cadascú participa, però ja ens ho anireu dient i així com passin els mesos ho anirem corregint.




En Mike no va poder fer foto al "Great Spotted Cuckoo", però el cucui reial (Clamator glandarius) és tan espectacular i guapo que igualment posam una foto feta al Delta de l'Ebre






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada