dissabte, 4 de juliol del 2020

Classificació Big Year Juny 2020

El mes de juny sol ser pobre en espècies però al mateix temps és un mes que pot sorprendre amb l'aparició d'espècies que han fallat en la cria, d'aus divagants, que es presenten a les Illes de forma sobtada i fora del període de migració, però així i tot és un més per sumar poques espècies.

No hi ha hagut grans canvis a les classificacions i no es produeixen moviments importants, ara ja a l'espera de que en poques setmanes amb l'arribada dels primers limícoles de tornada, comenci la migració post-nupcial. Ara com deim cal pujar a les muntanyes o anar a penya-segats per a cercar els nidificants escassos que crien a les Illes.

Pel que fa a rareses, no hi ha hagut cap super raresa, tot i que sembla que tot i que se va saber a primers de juliol, a finals de juny es va veure un mascarell bru (Sula leucogaster) al Parc Nacional de Cabrera;  a més d'això també s'han vist rareses importants com una llambritja de bec vermell (Hydroprogne caspia) a s'Albufereta; 2 ànneres canyella (Tadorna ferruginea) a la bassa de can Guidet i una rara oca de galta blanca (Branta leucopsis) vista durant uns dies al prat de Sant Jordi.

Si trobau alguna errada o no hem encertat en els apartats que cadascú participa, però ja ens ho anireu dient i així com passin els mesos ho anirem corregint.




Llambritja de bec vermell (Hydroprogne caspia) a s'Albufera. (Foto: Miquel Vallespir)




 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada