dilluns, 2 de novembre del 2020

Classificació Big Year octubre 2020

Octubre ha acabat tal com es va iniciar, temperatures altes i anticicló i en general pocs ocells i gens de pluges a la major part de les illes. La migració està molt avançada i comencen a arribar els ocells que passaran l'hivern aqui, tot i que encara de forma tímida.

Com als darreres mesos, les classificacions han vist pocs canvis, amb una certa consolidació de les posicions prèvies, confirmant-se una estreta lluita per els 2 llocs del podium. Els dos mesos finals de fred decidiran i segurament ara al novembre es decidirà bona part de les classificacions finals.

El que si és octubre, sense dubte, és el millor mes per a trobar ocells rars, i així ha estat; la llista és llarguíssima i es fa difícil triar la raresa del mes, tot i així estaria entre 4 hortolans menuts (Emberiza pusilla) a Cabrera o un pela-roques (Tichodroma muraria) a sa Dragonera; però es que a més a més hem tingut 3 o 4 cigonyes negres, varis mussols emigrants, 3 llambritges de bec vermell, un passerell carminat, un totoliu, 1 cucui reial, 3 hortolans grocs, varis ull de bou de dues retxes i moltes altres espècies tot i que no tan rares. També un pelicà rosat a Menorca, tot i que sembla que escapat de colònies en semi llibertat del sud de França.

Moltes rareses, algunes realment espectaculars i d'aqueixes que valen un món.

Si trobau alguna errada o no hem encertat en els apartats que cadascú participa, però ja ens ho anireu dient i així com passin els mesos ho anirem corregint.





Un dels quatre hortolans menuts (Emberiza pusilla) vist a Cabrera (Foto Jason Moss).


Un sorprenent pela-roques (Ticodroma muraria) guaita a la part superior dels penyals de sa Dragonera (Foto Maties Rebassa).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada