dilluns, 2 de gener de 2017

Classificació final Big Years 2016

Ha acabat el mes de desembre, i amb l'any acaba també el quart Big Year Mallorca i el segon Big Year Balears, corresponents amb el 2016, i dues noves modalitats: El Big Year Junior, per als més petits i el Big Year Fotogràfic, on només compten les espècies fotografiades. 

Tal com l'any 2015, el 2016 ha acabat amb tardor especialment càlida i sense pluja  fins al final on en 3 dies han caigut a molts llocs el que no havia caigut en molts mesos i tal com l'any anterior ha acabat l'any sense que arribi el fred.

Com podeu veure a la classificació, s'han sumat un número d'espècies semblant al de l'any 2015, però al 2016 hi ha hagut més gent superant la xifra màgica i complicada de les 200 espècies; el guanyador a Mallorca fa 218 i el de Balears 228, per la qual cosa el record de 232 espècies del 2013 segueix plenament vigent.

El guanyador ha estat Josep Manchado, tant al BigYear Mallorca, amb 218 espècies, com al BigYear Balears, amb 228 en total; enhorabona per aquests registres. 

En quan a espècies, com ja va sent habitual, al mes de desembre s'han sumat poques, potser lligat al fet que els hiverns són menys hiverns i no arriben massa hivernants; i l'estrella sense dubtes ha estat una calabria agulla (colimbo ártico / Gavia arctica) que va ser trobat al port d'Andratx el 8 de desembre i que a principis de gener continua allà.Foto: Josep Manchado

Ara ja comença el Big Year 2017, durant el qual es mantindran les quatre modalitats: la de Mallorca i la de Balears (on puntuen totes les illes i les aigües interiors, que no compten pel Big Year Mallorca), el Big Year Junior i el Big Year Fotogràfic.

Aqui teniu la classificació a final de desembre, que és també la classificació final d'aquest quart  any de Big Year 2016 a les Illes:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada