dilluns, 22 d’abril del 2013

La primavera el "Big Year" altera...

Si durant l'hivern ha hagut casi 3 mesos per anar observant i sumant cada una de les espècies invernals, i durant els mesos d'estiu haurà temps suficient per anar observant les reproductores-estivals; durant aquests dies d'abril la migració pre-nupcial (previa al període de cria) està en un dels seus períodes de màxim pas i ara no hi ha tants dies per a veure una espècie com als mesos passats.

En moltes ocasions les espècies més escases, com ara àguila marcenca, cigonya negra, oriol i moltes altres es veuen només un dia i a cops unes hores, per la qual cosa s'ha d'estar en el lloc apropiat en el moment oportú, si no, potser ja no hi haurà ocasió de veure l'espècie potser fins a la tardó, quan torni al sud després d'haver criat al nord.

Això ha fet que s'incrementi moltíssim el nombre d'habituals a la Talaia d'Albercutx, a Formentor, un dels millors llocs, si no el millor, per a veure migració prenupcial a Mallorca. Avui diumenge, coincidint amb l'espera dels primers aligots vespers (pernis apivorus), a Albercutx ha hagut un autèntic "overbooking" d'observadors, de telescopis i de prismàtics, tot i que el dia no ha acompanyat gens i les estrelles no han estat els grans migrants sinó grups de tonyines que han passat bona part del matí sota els penya-segats de la torre.

17 "bigyearders" junts a la Talaia d'Albercutx, esperant migrants

Fins a un total de 17 participants en el Big Year Mallorca, hem coincidit a Albercutx esperant veure pas de rapinyaires migrants. Com passa tant de dies, els ocells no han acompanyat i no hi ha hagut molts "clings" i el primer pernis no ha aparegut, però ha estat un matí fantàstic, amb molt bona companyia i bon ambient.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada