dilluns, 2 de desembre del 2019

Classificació Big Year novembre 2019

Acabat novembre, sembla que la classificació no s'acaba de decidir, en un mes on han arribat influxs d'ocells hivernants com lluonets o reietons d'hivern, es nota la falta de molts d'altres, com especialment les limícoles, que són els que es mostren en nombre més reduit.

El més destacat d'aquest més ha estat, sense dubtes, el soteler bru (Sula leucogaster) observat a la platja de Canyamel, tot i que haurà de competir amb un increïble ull de bou de Hume (Phylloscopus humei) vist a ses Cases Velles de Formentor; també molt escasses són 2 titines grosses (Anthus richardii) al camí de Cavalls de Menorca,  així com el gorrió d'ala blanca (Montifringilla nivalis) vist al Mont Toro de Menorca, també algun ull de bou de dues retxes a diferents llocs de les illes.

Pel que fa a les classificacions, com ja hem dit, en JJ Bazán lidera les tres, però amb un mes per davant les distàncies encara son curtes i tot i que sembla difícil, podrien haver-hi canvis, donat les curtes diferències entre els primers.

Si trobau que la classificació te errades, ens hem oblidat algú o no hem encertat en els apartats que cadascú participa, però ja ens ho anireu dient i així com passin els mesos ho anirem corregint.



Sense dubte l'observació més important del mes i segurament de l'any: un soteler bru (Sula leucogaster), vist a Canyamel per en Juanjo Bazán (Foto: Juanjo Bazán)


L'altre gran bomba del novembre, un ull de bou de Hume (Phylloscopus humei), vist a Cases Velles per en Daniel López Velasco (Foto: Daniel López Velasco)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada