dimarts, 2 de gener de 2018

Classificació FINAL BIGYEAR 2017

Ja ha acabat 2017 i ja tenim classificacions finals del Big Year 2017 de Mallorca i Balears. Un any més el guanyador coincideix, en aquest cas la guanyadora, ja que a la cinquena edició del BigYear ha guanyat per primer cop una dona, na Mika Palmer, que en un sprint final molt mantingut s'ha oposat a la resta de participants, en un any que ha estat molt igualat, amb diversos canvis al capdavant de les dues classificacions.

En quan als ocells, l'any ha estat rar, continua minvant el nombre d'ocells de moltes espècies, com les lligades amb entorns agrícoles o els limícoles, però al mateix temps ha sigut un any amb moltes observacions d'ocells poc habituals, i bastants raresses.

Al final les xifres de na Mika i de la majoria de participants són espectacular, amb els 6 primers de les dues categories arribant al "Club dels 200" on entren la mateixa Mika, Toni Soler, Pedro Van der Knoop,  Nacho Barcia, Carlos López-Jurado, Michael Montier i Daniel Hinckley, sense dubte un any productiu.

Al Big Year Junior, el guanyador ha estat en Pedrito Van der Knoop amb 70 espècies, per davant de na Neus Cob amb 68 i amb el Big Year Fotogràfic, el guanyador ha estat en Pedro Van der Knoop amb 200 espècies fotografiades.

Enhorabona a tots els participants, molt especialment a la guanyadora i vos esperam a tots en el nou Big Year 2018.Mika Palmer, la recent guanyadora del Big Year 2017. Foto: Juanjo Bazán

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada