diumenge, 19 de maig del 2013

Tren de "pernis" a Albercutx

Fa uns dies deiem que la migració està acabant i que la majoria d'espècies ja estan covant, tenen polls o ja els estan surant i estan grandets, però faltava per acabar la seva migració una de les estrelles del pas migratori aquí a Mallorca; faltava per acabar la migració forta dels aligots vespers "pernis apivorus" i avui dia 19 de maig ha estat el gran dia dels pernis.

A la Talaia d'Albercutx (Formentor), on els de GORA tenim el nostre punt d'observació durant la migració pre-nupcial, avui ha estat el gros dels pernis, ja que han passat un mínim de 489 exemplars, mascles, femelles i joves, formant núvols de rapinyaires que després es convertien en autèntics "rios de rapaces" com diuen a centre-Amèrica i partien en direcció NW o cap a l'oest.
Els pernis han anat sortint de Formentor durant 2 hores a la foto 12 pernis

Precisament això ha estat una de les novetats del dia, els pernis no venien del sud (vall den Marc, Albufereta, Bóquer) com es habitual, sinó que han aparegut tots per la zona de les Cases Velles de Formentor, del puig de na Blanca o del Fumat, es a dir del costat contrari al que venen normalment. A tots se'ns ha fet estrany estar vigilant la penìnsula (el nord) i no el port de Pollença (el sud). El comportament de tots els pernis ha estat similar, s'han aixecat des de la zona de Formentor (en algun cas els hem vist despegar des dels arbres de ses Cases Velles), han agafat molta altura ciclejant i després han format el característic "tren" han anat partint cap a l'oest o el noroest, en un pas per la torre al contrari del que es habitual.

Així que per tancar aquesta migració prenupcial, probablement la millor en molt de temps, un espectacular i increïble dia de pas de pernis per Albercutx, amb el nou record de 489 aligots vespers en un sol dia, un "gran dia".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada