dimarts, 1 de gener del 2019

Classificació FINAL BIG YEAR 2018

Ja estam a principis de 2019 i ja tenim les classificacions finals del Big Year 2018 de Mallorca i Balears. Un altre vegada el guanyador dels dos àmbits coincideix, i Josep Manchado s'ha imposat en les dues categories, tant a Mallorca com a Balears, amb una diferència que ha estat major que a l'any anterior.

Pel que fa als ocells, l'any ha estat molt escàs, tot indica que cada any hi ha menys i menys ocells, excepte algunes espècies que semblen no tenir problemes, la resta semblen minvar a un ritme molt ràpid, limícoles, túrdids, làrids, alàudids, en definitiva, la majoria d'espècies es veuen cada any en menor número.

Pel que fa a rareses, hi ha hagut algunes molt importants, com el Tarsiger cyanurus vist per segon any consecutiu, i altres com l'Emberiza rustica, l'Emberiza aureola, l'Oxyura leucocephala, el Merops persicus, els 2 Stercorarius pomarinus, els Pastor roseus, l'Oenanthe isabellina o el Calidris maritima, com es veu molts ocells interessants i altres que no citam, però només són com un miratge que amaga el continu descens en el nombre d'ocells.


Al final les xifres són molts semblants a les de l'any anterior, tot i que enguany només 5 participants han assolit el "Club dels 200" on entren el guanyador més Juanjo Bazan, Mika Palmer, Steve Nicoll, i Carlos López-Jurado.

Enhorabona a tots els participants i vos esperam a tots en el nou Big Year 2018.



Una imatge de la misteriosa guatlera maresa (Crex crex). Foto: Juanjo Bazán

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada