dissabte, 1 de juny del 2019

Classificació Big Year Maig 2019

Acaba maig i amb maig acaba la primavera, comença l'estiu, la calor, la sequera i l'època en que es poden observar i sumar molt poques espècies, fins que a mitjans d'agost comencin a retornar cap al sud els primer migrants.

Maig ha estat un bon mes de pas, en el que destaquen sobre la resta una observació d'Alosa puput (Alaemon alaudipes)  observat durant varis dies a la zona de Maó a Menorca, es tracta d'un primer per a les Illes Balears, i una de les primeres que es veu a la península, tot i que a Canàries si s'ha vist algun cop. També a Menorca, justament el darrer dia del mes, es va observar un Àguila pomerana/Àguila cridanera (Aquila pomarina/Aquila clanga), ja que encara no esta clara l'espècie o si és un hibrid. A més d'aquestes dues grans observacions a Menorca, també cal destacar Sylvia curruca i Caprimulgus ruficollis a Cabrera.

Les classificacions estan més igualades que mai, cap any hi ha hagut tanta igualtat a les tres classificacions, amb varis participants molt igualats i tots amb possibilitats de guanyar.

Si trobau que la classificació te errades, ens hem oblidat algú o no hem encertat en els apartats que cadascú participa, però ja ens ho anireu dient i així com passin els mesos ho anirem corregint.




La "bomba" de la primavera, i probablement de l'any 2019: una alosa puput (Alaemon alaudipes) observada varis dies a Menorca (Foto: Roman Piris)